1 hrnček pšena
2 hrnčeky vody
1 biele tofu
2-3 jarné cibuľky (môže byť aj obyčajná červená/biela cibuľa)
1 vajce
mrazená zelenina podľa chuti (ja som mala brokolicu, kukuricu a karfiol)
tvrdý syr na strúhanie
olivový olej
sójová omáčka
morská soľ
petržlenová vňať
papier na pečenie
Pšeno 2-3x sparíš horúcou vodou, aby nezostalo horké.
Potom dáš do hrnca, zaleješ 2 dielmi vody na 1 diel pšena a uvaríš.
Medzitým si nakrájaš cibuľku a osmahneš na panvici na olivovom oleji.
Pridáš na kocky nakrájané tofu, pokvapkáš sójovkou, posolíš a restuješ spolu s cibuľkou
(restuj dostatočne dlho, nech je tofu pekne chrumkavé) - čím dlhšie, tým lepšie:-).
Mrazenú zeleninu sparíš horúcou vodou.
Hotové tofu s cibuľkou zmiešaš s uvareným pšenom, pridáš zeleninu,
vajíčko, časť nastrúhaného syru a petržlenovú vňať.
Podľa chuti môžeš do zmesi pridať soľ alebo iné koreniny/bylinky.
Vhodnú misku vyložíš papierom na pečenie, preložíš zmes
a dáš zapiecť do rúry na 30-40 minút na 180 stupňov (záleží od rúry).
Hotové vyklopíš a ešte horúce posypeš
druhou časťou nastrúhaného syru, nech sa pekne rozpustí.
A potom sa už len poriadne zalizuješ :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára