sobota 1. júna 2013

Zapekané pšeno s tofu

1 hrnček pšena
2 hrnčeky vody
1 biele tofu
2-3 jarné cibuľky (môže byť aj obyčajná červená/biela cibuľa)
1 vajce
mrazená zelenina podľa chuti (ja som mala brokolicu, kukuricu a karfiol)
tvrdý syr na strúhanie
olivový olej
sójová omáčka
morská soľ
petržlenová vňať
papier na pečenie


Pšeno 2-3x sparíš horúcou vodou, aby nezostalo horké. 
Potom dáš do hrnca, zaleješ 2 dielmi vody na 1 diel pšena a uvaríš. 
Medzitým si nakrájaš cibuľku a osmahneš na panvici na olivovom oleji. 
Pridáš na kocky nakrájané tofu, pokvapkáš sójovkou, posolíš a restuješ spolu s cibuľkou
(restuj dostatočne dlho, nech je tofu pekne chrumkavé) - čím dlhšie, tým lepšie:-). 
Mrazenú zeleninu sparíš horúcou vodou. 
Hotové tofu s cibuľkou zmiešaš s uvareným pšenom, pridáš zeleninu,
 vajíčko, časť nastrúhaného syru a petržlenovú vňať. 
Podľa chuti môžeš do zmesi pridať soľ alebo iné koreniny/bylinky. 
Vhodnú misku vyložíš papierom na pečenie, preložíš zmes 
a dáš zapiecť do rúry na 30-40 minút na 180 stupňov (záleží od rúry). 
Hotové vyklopíš  a ešte horúce posypeš 
druhou časťou nastrúhaného syru, nech sa pekne rozpustí. 
A potom sa už len poriadne zalizuješ :-)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára