nedeľa 16. júna 2013

Plnené baklažánové mištičky

2 baklažány
2-3 jarné cibuľky / 1 menšia červená cibuľa
5-6 šampiňónov
1 farebná paprika (ja som si pre krajší efekt nakombinovala 1/2 žltej a 1/2 červenej)
1 malá cuketa
3-4 plátky pražskej šunky
4-5 cherry paradajok
4-5 reďkoviek
tvrdý syr na strúhanie
morská soľ
bazalka 
olej
alobal


Baklažány umyješ, odrežeš konce a nakrájaš na 4 (cca 1 cm) kolieska a 4 (cca 5 cm) kolieska 
(nemusíš ísť na to s pravítkom :-) - proste potrebuješ 4 tenké a 4 hrubé kolieska). 
Hrubé kolieska vydlabeš, dužinu nakrájaš a odložíš bokom. 
Všetky kolieska (vydlabané hrubé aj nevydlabané tenké) osolíš a necháš vyplakať. 
Medzitým si očistíš a nakrájaš cibuľu, šampiňóny aj všetku zeleninu. 
Na panvici na oleji orestuješ cibuľku a postupne pridávaš šampiňóny, nakrájanú šunku, 
potom papriku, reďkovky, cuketu, vydlabanú dužinu z baklažánu 
a nakoniec cherry paradajky. Všetky suroviny dobre premiešaš, osolíš,
obazalkuješ a spoločne dusíš, kým sa jednotlivé chute neprepoja.
Vyplakané baklažány poutieraš a pripravíš si 4 kusy alobalu. 
Na alobal položíš tenké nevydlabané koliesko a naň hrubšie vydlabané koliesko, 
takže ti vznikne mištička. Vzniknutú mištičku naplníš pripravenou zmesou
a zabalíš do alobalu. Takto pripravené mištičky ešte hodíš na chvíľu do rúry zapiecť
(cca 20 minút na 180 stupňov). Hotové (ešte horúce) mištičky posypeš nastrúhaným syrom,
nech sa pekne rozpustí a môžeš sa do toho pustiť :-)
Najmňamóznejšie sú mištičky so šošovicovo-ryžovým šalátom 
 (ale v stave núdze postačí aj klasická ryža alebo varené zemiaky) :-)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára