1 hrnček fazule
1 hrnček kokosu
1 avokádo
2 banány
6-8 fíg / datlí (alebo mix oboch)
hrsť hrozienok
5 ČL holandského kakaa
prášok do perníka
trochu mlieka (sójové / ryžové / obyčajné)
papier na pečenie
(vanilkový cukor / med / agávový sirup na dosladenie - ja som nedávala)
Fazuľu na noc namočíš, na druhý deň prepláchneš a v čistej vode uvaríš domäkka.
Hrozienka namočíš do teplej vody.
Banány, avokádo a figy/ datle nakrájaš na kúsky a
spolu so scedenými hrozienkami a kokosom pridáš k uvarenej fazuli.
Začína zábavná časť, keď všetky suroviny mixuješ na kašu :-)
(môžeš si pomôcť trochou mlieka).
Primiešaš kakao s práškom do perníka a ak treba,
môžeš trochu dosladiť (eventuálne pridať aj celé hrozienka).
Keď je zmes príliš hustá, rozriediš ju mliekom.
Vyleješ do formy vystlanej papierom na pečenie
a pečieš v rúre na 180 stupňoch cca 40 minút (ako vždy - záleží od rúry).
Hotové brownies môžeš potrieť polevou z rozpustenej kvalitnej horkej čokolády
alebo ešte lepšie potrieť mäkkým tvarohom.
Mňááááááááám!!!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára