piatok 12. júla 2013

Cícerový guľáš

1 hrnček cíceru
1 malá červená cibuľa
6-8 šampiňónov
1 farebná paprika
6-8 cherry paradajok
olivový olej
morská soľ
rasca
kajenské korenie
1 ČL kukuričného škrobu 


Ďalší z receptov, ktorý začneš variť už včera :-) Cícer preberieš a namočíš na noc do vody. Ráno cícer zleješ a uvaríš v osolenej vode. Cibuľu aj hríbiky očistíš a nakrájaš. Cibuľku osmahneš na oleji, pridáš hríbiky, chvíľu spolu porestuješ, porascuješ, podleješ troškou vody a necháš dusiť. Keď sú hríbiky polomäkké, pridáš na pásiky nakrájanú papriku. Keď zmäkne, prihodíš cherry paradajky a uvarený cícer. Všetko spoločne prehreješ, ochutíš soľou, kajenským korením a ak treba, zahustíš 1 ČL kukuričného škrobu rozrobeným s troškou vody. Hotovo - môžeš papkať. Gulášik je výborný a univerzálny - môžeš si ho užívať
 s ryžou, cestovinami, zemiakmi, knedľou alebo aj len tak s chlebom :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára